Trucuri pentru un gratar savuros

Postat de Bianca la 28 Apr, 2017 in Generale

Se apropie 1 mai, se simt aromele cărnii fripte pe grătar! Dar ce stă în spatele grătarului? Știință pură ori doar un set grozav de skill-uri? Dacă și tu ți-ai pus aceste întrebări, vei gusta din plin următoarele rânduri.

Specialiștii au experimentat de-a lungul timpului și au ajuns la 5 trucuri ingenioase și funcționale. Unele cu privire la grătar, iar altele cu privire la carnea folosită. Și ca să nu te mai ținem pe jar, ți le enumerăm cu poftă!

  1. Curățarea grătarului – pentru rezultate uimitoare poți folosi o folie de aluminiu strânsă ghemotoc și pusă într-un clește. Funcționează perfect dacă grătarul este fierbinte.
  2. Condimentarea grătarului și obținerea unei suprafețe neaderente – dacă vrei să nu ți se lipească carnea de grătar și în același timp să oferi un strop de aromă preparatului, taie o ceapă mare în jumătate, înfige o furculiță în ea și freac-o de grătar.
  3. Folosirea sosului – dacă preferi ca friptura să fie îmbibată bine într-un sos aromat, fă-o în ultimele 10 sau 15 minute de gătit pentru că zahărul din sos se poate carboniza.
  4. Sărarea cărnii de vită – înainte să o prepari, săreaz-o cu o jumătate de oră înainte. Acest proces este esențial pentru obținerea frăgezimii.
  5. Folosirea sucului de mere – păstrează o sticlă chiar aprope de grătar și pulverizează carnea în timp ce se frige. Va adăuga o aromă subtilă cărnii și va oferi o culoare aurie, de-a dreptul încântătoare.

Acum, că ești un cunoscător al secretelor, te poți apuca de grătar. Și dacă încă te simți nepregătit ori poate nu ai dispoziția necesară sau timpul dorit, urmează cele 2 trucuri FOODA și ai rezolvat problema poftei de grătar: alegi din meniu & comanzi!

Poftă bună!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu